Quantcast
Κίνα και Μαλαισία προωθούν την μεταξύ τους οικονομική συνεργασία - enikonomia.gr
share

Κίνα και Μαλαισία προωθούν την μεταξύ τους οικονομική συνεργασία

δημοσιεύτηκε:

Εταιρείες της Κίνας και της Μαλαισίας υπέγραψαν μία σειρά συμφωνιών για επενδύσεις στο βιομηχανικό πάρκο Κινζού στο Γκουανγκσί της Κίνας και στο αντίστοιχο βιομηχανικό πάρκο Κουαντάν της Μαλαισίας, μεταξύ των οποίων και η επένδυση του Guangxi Investment Group για την κατασκευή εργοστασίου προϊόντων από αλουμίνιο στη Μαλαισία.

Τα δίδυμα αυτά βιομηχανικά πάρκα αναμένεται να προωθήσουν τις επενδύσεις και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και της περιοχής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μία ζώνη, ένας δρόμος» που πρότεινε η Κίνα, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο υψηλός βαθμός ενδιαφέροντος έως τώρα για τα δύο πάρκα υπογραμμίζει τη μακρά συνεργασία που έχουν οι δύο χώρες στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, πρόσθεσαν.

Ο υποδιοικητής του Γκουανγκσί, Ζανγκ Σιαοκίν, δήλωσε σε ένα συνέδριο προώθησης των επενδύσεων ότι τα δύο πάρκα θα φέρουν νέα ανάπτυξη και ευκαιρίες. Από τότε που οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επεκτείνουν το λιμάνι Κουαντάν, πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, η εμπορευματική κίνηση και τα έσοδά του διπλασιάσθηκαν, σημείωσε ο Ζανγκ.

Το βιομηχανικό πάρκο του Κουαντάν ξεκίνησε το 2013 και είναι το πρώτο στη Μαλαισία που έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Κίνα. Οι κλάδοι, στους οποίους στοχεύει, περιλαμβάνουν τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και τις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, τις εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την κατασκευή ακριβού εξοπλισμού και την κατασκευή προωθημένων υλικών. Ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο χαλυβουργείο για την παραγωγή ανθρακοχάλυβα, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 3,5 εκατ. τόνων, αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2017. Ένα εργοστάσιο παραγωγής πορσελάνης, συνολικού ύψους επένδυσης 600 εκατ. δολαρίων, αναμένεται επίσης να κατασκευασθεί.

Στο Κινζού, η υποδομή για την πρώτη περιοχή του βιομηχανικού πάρκου είναι έτοιμη για να προχωρήσουν τα επενδυτικά προγράμματα. Ο Ονγκ Κα Τσουάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Διεθνούς Εμπορίου και Βιομηχανίας της Μαλαισίας, δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να αναζητήσει ευκαιρίες για να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία «Μία ζώνη, ένας δρόμος», για να ενισχύσει τη σύνδεσή της με τις χώρες της, ιδιαίτερα με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, μέσω ιδρυμάτων, όπως η Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων Υποδομών (Asian Infrastructure Investment Bank).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.