Quantcast
Κίνα: Ο δείκτης αστικοποίησης ανήλθε στο 58,5% του πληθυσμού της χώρας - enikonomia.gr
share

Κίνα: Ο δείκτης αστικοποίησης ανήλθε στο 58,5% του πληθυσμού της χώρας

δημοσιεύτηκε:

Ο πληθυσμός της Κίνας ο οποίος κατοικεί μόνιμα στις πόλεις έφθασε τα 813,47 εκατομμύρια ανθρώπους στα τέλη του 2017, αυξημένος κατά 20,49 εκατ. σε ετήσια βάση, ένας αριθμός που αντιστοιχεί στο 58,52% του συνολικού πληθυσμού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο κυβερνητικά δεδομένα.

Ο δείκτης αστικοποίησης κατέγραψε άνοδο κατά 1,17% σε σύγκριση με τα τέλη του 2016, ενώ η αύξησή του σε σύγκριση με το 2012 ανήλθε σε 5,95%. Συνολικά 101,65 εκατομμύρια κάτοικοι αγροτικών περιοχών μετατράπηκαν σε κατοίκους αστικών κέντρων της Κίνας από το 2012 μέχρι τα τέλη της περασμένης χρονιάς, διευκρίνισε το Νέα Κίνα την Κυριακή.

Η Κίνα επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς τις πόλεις της κι οικοδομεί νέα αστικά κέντρα σε αγροτικές περιοχές σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονίσει τις επαρχίες της και να αμβλύνει τις μεγάλες εισοδηματικές ανισότητες. Η αστικοποίηση αποτελεί εξάλλου μια πτυχή της στρατηγικής της για την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης που θεωρείται κλειδί.

Στην εκτίμηση για την αστικοποίηση συμπεριλαμβάνονται περίπου 100 εκατομμύρια εσωτερικοί μετανάστες εργάτες που κατοικούν στις πόλεις.

Οι γεννήσεις στην ηπειρωτική Κίνα μειώθηκαν κατά 3,5% στις 17,23 εκατ. πέρυσι, παρά την απόφαση του 2016 να χαλαρώσει η λεγόμενη «πολιτική του ενός παιδιού» στη χώρα, καθώς οι ανησυχίες για την ταχεία γήρανση του πληθυσμού εντείνονται.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.