Quantcast
Κίνα: Ο πρόεδρος Σι τονίζει τη σημασία της καινοτομίας για την ενίσχυση της οικονομίας - enikonomia.gr
share

Κίνα: Ο πρόεδρος Σι τονίζει τη σημασία της καινοτομίας για την ενίσχυση της οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας να «καταστήσουν την καινοτομία άξονα της ανάπτυξης», σύμφωνα με ομιλία που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Λαϊκή Ημερησία.

«Η κινεζική οικονομία, που τώρα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, εξακολουθεί να υποφέρει από τη χαμηλή ποιότητα της ανάπτυξης. Η απουσία δυνατοτήτων για καινοτομία υπήρξε η Αχίλλειος πτέρνα για την οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε ο Σι στην ομιλία του, που εκφωνήθηκε σε συμπόσιο στο οποίο συμμετείχαν αξιωματούχοι υπουργείων και επαρχιών φέτος τον Ιανουάριο αλλά δημοσιεύθηκε σήμερα.

Αν και η εστίαση της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης στην Κίνα μετατοπίζεται από την ποσότητα στην ποιότητα, η χώρα συνεχίζει να υπολείπεται άλλων ανεπτυγμένων κρατών σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες αιχμής στους τομείς στρατιωτικής και εθνικής ασφάλειας, ανέφερε ο Σι.

Παράλληλα, ο Κινέζος πρόεδρος ζήτησε καλύτερη έρευνα στις βασικές τεχνολογίες που είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.