Quantcast
Κίνα: Πρόταση διεύρυνσης της χρήσης του νομίσματός της στις συναλλαγές με τη Ρωσία - enikonomia.gr
share

Κίνα: Πρόταση διεύρυνσης της χρήσης του νομίσματός της στις συναλλαγές με τη Ρωσία

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός εμπορίου της Κίνας πρότεινε μεγαλύτερη χρήση του εθνικού νομίσματος στις εμπορικές συναλλαγές της χώρας με τη Ρωσία προκειμένου να σταθεροποιηθεί το εμπόριο της χώρας εν μέσω της κρίσης του ρουβλίου. Ο Gao Hucheng επεσήμανε πως το ρούβλι έχει υποχωρήσει κατά 45% φέτος έναντι του δολαρίου και αυτό αναμένεται να έχει επιπτώσεις στις χώρες που συναλλάσσονται με τη Ρωσία, παρότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, αρνήθηκε να χαρακτηρίσει την πτώση του ρουβλίου κρίση, τονίζοντας πως σύντομα θα επανέλθει.

Ο Κινέζος Υπουργός Εμπορίου μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο,δήλωσε πως του κινεζικού νομίσματος έχει αυξηθεί εδώ και αρκετά χρόνια αλλά οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία έχουν καταστήσει την τάση αυτή πιο εμφανή: «Οι επενδυτές κεφαλαίων μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για ένα ευμετάβλητο χρηματιστήριο ή μία ευμετάβλητη αγορά συναλλάγματος . Αλλά από την άποψη των εμπορικών συνεργασιών, θα έχουμε μια ισορροπημένη νοοτροπία και θα προωθήσουμε τις συνεργασίες αυτές».

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Κίνας και Ρωσίας ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ πρόσφατα υπεγράφη μία σειρά νέων εμπορικών συμφωνιών, στο πλαίσιο της περαιτέρω σύσφιξης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Πάντως, η Κίνα έχει επενδύσει το 32% των 4 τρισεκατομμυρίων συναλλαγματικών αποθεμάτων της στο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ κα θέλει με κάθε τρόπο να περιορίσει τους κινδύνους για το δολάριο.

 
 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.