Quantcast
Κίνα: Ραγδαία αύξηση των οικονομικών συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων - enikonomia.gr
share

Κίνα: Ραγδαία αύξηση των οικονομικών συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων

δημοσιεύτηκε:

Την κινεζική τεχνολογία για διενέργεια οικονομικών συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων εξήρε ο Πρόεδρος της Lendlt, της μεγαλύτερης εταιρείας διοργάνωσης συνεδρίων του ηλεκτρονικού χρηματοπιστωτικού κλάδου.
Ο κλάδος αυτός έχει σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη στην Κίνα, καθώς οι τεχνολογικές εταιρείες χρησιμοποιούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να επεκτείνουν τις οικονομικές εργασίες τους, μεταξύ των οποίων είναι οι πληρωμές, τα δάνεια και η διαχείριση περιουσίας μικρών επιχειρήσεων και καταναλωτών.

«Ο τρόπος που οι κινεζικές εταιρείες καινοτομούν και ο τρόπος που μετακινούνται τόσο γρήγορα στην κινητή τηλεφωνία, προσφέροντας υπηρεσίες μέσω εφαρμογών, αποτελεί πηγή έμπνευσης», δήλωσε σήμερα ο Τζέισον Τζόουνς, πρόεδρος της Lendlt, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Ο Τζόουνς αναφέρθηκε στο Yu’E Bao, ένα προσωπικό οικονομικό προϊόν της εταιρείας Alibaba, το οποία έχει γίνει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο στον κόσμο αμοιβαίο κεφάλαιο. Το Yu’E Bao καθιερώθηκε πριν από τρία χρόνια και στο τέλος Μαρτίου διαχειριζόταν 762,61 δισ. γιουάν (117,3 δισ. δολάρια) για λογαριασμό εκατοντάδων εκατομμυρίων μικροεπενδυτών.

Όταν έρχονται στην Κίνα διεθνείς εταιρείες, έχουν να μάθουν πολλά για τα κινητά τηλέφωνα από τις κινεζικές εταιρείες, δήλωσε ο Τζόουνς, προβλέποντας ότι η Κίνα θα κυριαρχεί στην ηλεκτρονική χρηματοπιστωτική βιομηχανία στο μέλλον. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Κίνα πρέπει να αντιμετωπίσει το υψηλό επίπεδο απατών που σημειώνεται σήμερα στις ηλεκτρονικές χρηματοδοτικές πλατφόρμες της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.