Quantcast
Κίνα: Το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο αναμένεται να εγκρίνει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Κίνα: Το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο αναμένεται να εγκρίνει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης της Κίνας αναμένεται να εγκρίνει το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της χώρας κατά την ετήσια διάσκεψή του που θα πραγματοποιηθεί έως τις 13 Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου Γουάνγκ Τσάο είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πεκίνο ότι σχεδόν 3.000 αντιπρόσωποι έχουν εγγραφεί για να παρευρεθούν στην Μεγάλη Αίθουσα του Λαού.

Οι εργασίες της Ολομέλειας του κοινοβουλίου

Ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ αναμένεται να ανοίξει αύριο τις εργασίες της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου που θα γίνει στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού. Ο 67χρονος Λι που αποχωρεί ύστερα από 2 θητείες, αναμένεται να θέσει τον στόχο για την ανάπτυξη της χώρας για το 2023  γύρω στο 5% ή και λίγο υψηλότερα.

Ο αντίστοιχος περυσινός στόχος ήταν 5,5%. Ωστόσο, υπό την πίεση της αυστηρής πολιτικής της «μηδενικής Covid» που εγκαταλείφθηκε τον Δεκέμβριο, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου πέτυχε ρυθμό ανάπτυξης μόνο 3%.

Αύριο κατά την έναρξη των εργασιών αναμένεται να παρουσιαστεί και ο νέος προϋπολογισμός ενώ στο επίκεντρο της διάσκεψης θα βρεθεί και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Επίσης αναμένεται να επικυρωθεί  και η τρίτη θητεία του πανίσχυρου αρχηγού του κράτους και του κόμματος στην ηγεσία της χώρας, Σι Τζινπίνγκ.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.