Quantcast
Κομισιόν: Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για το μεταναστευτικό - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για το μεταναστευτικό

δημοσιεύτηκε:

Να χορηγήσει επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη αποφάσισε η Κομισιόν προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες της χώρας να αντιμετωπίσει τις πιέσεις από τις ροές μεταναστών και προσφύγων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της ΕΕ, την οποία επικαλείται τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου “Hina”.

Με την πρόσθετη χρηματοδότηση η συνολική χρηματοδότηση της ΕΕ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο πεδίο αυτό έφθασε τα 34 εκατομμύρια ευρώ από τις αρχές του 2018.

Τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τη δημιουργία πρόσθετων προσωρινών κέντρων υποδοχής και για την παροχή βασικών υπηρεσιών και προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής και της στέγασης, καθώς της πρόσβασης σε εγκαταστάσεις υγιεινής.

Σχεδόν 36.000 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη από τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, ανέφερε η αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Σεράγεβο.

Περίπου 7.400 πρόσφυγες και μετανάστες που χρειάζονται βοήθεια βρίσκονται επί του παρόντος στη χώρα, κυρίως στο Καντόνι Una-Sana. Περίπου 4.100 φιλοξενούνται σε προσωρινά κέντρα υποδοχής που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.