Quantcast
Κονστάνσιο (ΕΚΤ): Συζητήθηκε το haircut των collaterals αλλά δεν πάρθηκε απόφαση - enikonomia.gr
share

Κονστάνσιο (ΕΚΤ): Συζητήθηκε το haircut των collaterals αλλά δεν πάρθηκε απόφαση

δημοσιεύτηκε:

Έχει συζητηθεί το θέμα του haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών, αλλά καμία απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί, παραδέχεται ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάνσιο.

“Η ΕΚΤ έχει συζητήσει το θέμα του haircut για τα collaterals των ελληνικών τραπεζών, αλλά δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η ΕΚΤ – κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της στις 6 Μαΐου – δεν αποφάσισε τυχόν αύξηση του haircut για τα collaterals των ελληνικών τραπεζών, μεταθέτοντας τις αποφάσεις για την άλλη εβδομάδα, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Eστιάζοντας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε πως προχωράει όπως έχει σχεδιαστεί.

Κατά τον Constancio, το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων είναι σε θέση να θωρακίσει – και όχι να απειλήσει – τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

Όπως σημείωσε, τα χαμηλά επιτόκια που έχουν πυροδοτήσει μια “αναζήτηση για αποδόσεις” μεταξύ των επενδυτών είναι αποτέλεσμα της αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης και του χαμηλού πληθωρισμού και όχι των αγορών κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.