Quantcast
Κονστάντσιο: Δεν καθυστέρησε η Γερμανία το QE της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Κονστάντσιο: Δεν καθυστέρησε η Γερμανία το QE της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Η αντίθεση του Βερολίνου στην έναρξη ενός προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν ήταν ο λόγος για τον οποίο το κεντρικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ευρώπης καθυστέρησε την εφαρμογή του, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Vitor Constancio.

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε κατά την διάρκεια ομιλίας του στο σύλλογο φοιτητών του Πανεπιστημίου του Cambridge, ο Vitor Constancio απάντησε: «Δεν συμφωνώ με την εικασία πως καθυστερήσαμε με οποιονδήποτε τρόπο ως αποτέλεσμα των διαφορών που προέκυψαν αναφορικά με την πολιτική αυτή. Το γεγονός ότι λάβαμε μία τέτοια απόφαση είναι απόδειξη της ανεξαρτησίας μας».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στην απόφαση έναρξης ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Vitor Constancio σημείωσε: «Η ΕΚΤ κινητοποιήθηκε εν μέρει λόγω της σημαντικής μείωσης των μακροπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό οι οποίες διαμόρφωσαν μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση που η κάθε κεντρική τράπεζα έπρεπε να αντιμετωπίσει».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.