Quantcast
Κονστάντσιο (ΕΚΤ): Δεν αποκλείεται κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία - enikonomia.gr
share

Κονστάντσιο (ΕΚΤ): Δεν αποκλείεται κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Προειδοποιήσεις για πιθανή κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και νέου κύματος εκροών κεφαλαίων, σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας σύντομα, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο, με δηλώσεις του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.

Ειδικότερα, ο Βίτορ Κονστάντσιο σημειώνει ότι «μπορεί να προκληθεί κοινωνική έκρηξη» αν δεν συναφθεί σύντομα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της και υπογραμμίζει την έλλειψη ρευστότητας.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι αυτές οι αναταραχές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και εκ νέου κύμα εκροών κεφαλαίων.

«Ευτυχώς, οι εκροές από την Ελλάδα έχουν μειωθεί πρόσφατα, κάτι όμως που μπορεί να αλλάξει επί τα χείρω και αυτό φυσικά θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες πιέσεις στην κατάσταση ρευστότητας της Ελλάδας».

Ο Βίτορ Κονστάντσιο απέκλεισε την πιθανότητα ενός Grexit, όχι όμως και την προοπτική της στάσης πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας, σε σχέση με τις υποχρεώσεις της προς τους διεθνείς πιστωτές της.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στην πιθανότητα στάσης πληρωμών έχει αναφερθεί και η ελληνική κυβέρνηση, «οπότε κανείς δεν μπορεί να την αποκλείσει».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.