Quantcast
Κορονοϊός: Η Κομισιόν απειλεί να αποκλείσει τις εξαγωγές του εμβολίου της AstraZeneca - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Η Κομισιόν απειλεί να αποκλείσει τις εξαγωγές του εμβολίου της AstraZeneca

δημοσιεύτηκε:

Με αποκλεισμό των εξαγωγών του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca εάν η Ε.Ε. δεν λάβει πρώτα τις παραδόσεις της απείλησε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
“Έχουμε την επιλογή να απαγορεύσουμε οποιαδήποτε προβλεπόμενη εξαγωγή. Αυτό είναι το μήνυμα που διαβιβάζουμε στην AstraZeneca: σεβαστείτε το συμβόλαιό σας με την Ευρώπη προτού αρχίσετε να παραδίδετε σε άλλες χώρες”, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke. “Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι”, πρόσθεσε η πρώην υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, απευθύνοντας μια σαφή προειδοποίηση, και υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν το θέμα των παραδόσεων την ερχόμενη εβδομάδα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι θα ενεργοποιήσει διαδικασία που προβλέπεται από το συμβόλαιο για την επίλυση της διένεξης με την AstraZeneca της οποίας οι παραδόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 είναι σαφώς κατώτερες των αριθμών που προβλέπονταν αρχικά. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται στα συμβόλαια προμήθειας εμβολίων που έχει συνάψει η ΕΕ. Κάθε πλευρά έχει τη δυνατότητα να αποστείλει επιστολή στην άλλη πλευρά για να την καλέσει να συμμετάσχει σε διαδικασία επίλυσης της διένεξης, η οποία γίνεται 20 ημέρες αργότερα ανάμεσα στα εκτελεστικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της εταιρείας. Η AstraZeneca αναμένεται να παραδώσει το δεύτερο τρίμηνο 70 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19, πολύ λιγότερες από τις 180 εκατομμύρια για τις οποίες είχε δεσμευτεί στο συμβόλαιο που υπέγραψε με την ΕΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.