Quantcast
Κορονοϊός: Τουλάχιστον 22 δισ. δολάρια οι απώλειες του παγκόσμιου τουρισμού - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Τουλάχιστον 22 δισ. δολάρια οι απώλειες του παγκόσμιου τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

Η επιδημία του νέου κορονοϊούθα μειώσει κατά τουλάχιστον 22 δισ. δολάρια τα έσοδα τουτουρισμούσε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η μείωση μπορεί να φθάσει τα 73 δισ. δολάρια, ανάλογα με τη διάρκειά της, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στις 11 Φεβρουαρίου. 

«Κάναμε μία πρώτη εκτίμηση και διαπιστώσαμε ότι η κρίση αυτή θα κοστίσει 22 δισ. δολάρια (περίπου 20 δισ. ευρώ) στον τομέα», δήλωσε η πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), Γκλόρια Γκρεβάρα, σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

«Ο υπολογισμός αυτός βασίζεται στην εμπειρία από αντίστοιχες προηγούμενες κρίσεις, όπως αυτές του SARS και του H1N1 και έχει ως κέντρο αναφοράς τις απώλειες από τους Κινέζους τουρίστες που αρνούνται να ταξιδεύσουν αυτήν την περίοδο», πρόσθεσε.

Το ποσόν των 22 δισεκ. δολαρίων αντιστοιχεί στο πιο αισιόδοξο σενάριο της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου από το Ινστιτούτο Oxford Economics, λαμβάνοντας ως υπόθεση μία μείωση κατά 7% των ταξιδίων που πραγματοποιούν οι Κινέζοι τουρίστες.

Οι απώλειες στο τουριστικό εισόδημα μπορεί να ανέλθουν και στα 49 δισ. δολάρια (44,6 δισ. ευρώ) εάν η κρίση διαρκέσει τόσο όσο κι εκείνη του SARS το 2003 και στα 73 δισ. (66,5 δισ. ευρώ), εάν συνεχισθεί ακόμη περισσότερο, τονίζει το Oxford Economics.

Οι οικονομίες που θα πληγούν περισσότερο θα είναι θα είναι εκείνες που εξαρτώνται περισσότερο από τον κινεζικό τουρισμό, όπως το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, η Ταϊλάνδη, η Καμπότζη και οι Φιλιππίνες, προσθέτει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.