Quantcast
Κορυφαίος κινέζος διπλωμάτης παύθηκε για διαφθορά - enikonomia.gr
share

Κορυφαίος κινέζος διπλωμάτης παύθηκε για διαφθορά

δημοσιεύτηκε:

Ένας κινέζος βοηθός υπουργός Εξωτερικών παύθηκε και διεξάγεται έρευνα σε βάρος του για διαφθορά, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ενώ είναι η πρώτη φορά που ένας κορυφαίος διπλωμάτης πέφτει θύμα της εκστρατείας που διεξάγεται στην Κίνα κατά της διαφθοράς.

Ο Ζιανγκ Κουνσένγκ δεν είναι πλέον βοηθός υπουργός Εξωτερικών καθώς είναι “ύποπτος ότι παραβίασε την πειθαρχία και διεξάγεται σε βάρος του έρευνα”, αναφέρει σε μια σύντομη δήλωσή του το υπουργείο, χρησιμοποιώντας τον συνήθη ευφημισμό για τη διαφθορά. Δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Ζιάνγκ ήταν ο ανώτερος από τους τέσσερις βοηθούς υπουργούς Εξωτερικών, οι οποίοι βρίσκονται ιεραρχικά κάτω από τους υφυπουργούς Εξωτερικών, και ήταν αρμόδιος για τη διεύθυνση πρωτοκόλλου.

Ο Τσιν Γκανγκ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος εκπρόσωπος του υπουργείου, ανέλαβε τη διεύθυνση πρωτοκόλλου, σύμφωνα με κινεζικές εφημερίδες.

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Λιού Τζιαντσάο θα ασκεί χρέη επικεφαλής των εκπροσώπων του υπουργείου, έναν ρόλο που είχε και παλιότερα, αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει ξεκινήσει εκστρατεία καταστολής της διαφθοράς αφότου ανέλαβε καθήκοντα πριν από δύο χρόνια προειδοποιώντας, όπως είχαν κάνει κι άλλοι πριν απ’ αυτόν, ότι το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος να διατηρήσει την εξουσία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.