Quantcast
Κούντριν: Το 2015 θα φανούν οι επιπτώσεις της ρωσικής οικονομική κρίσης - enikonomia.gr
share

Κούντριν: Το 2015 θα φανούν οι επιπτώσεις της ρωσικής οικονομική κρίσης

δημοσιεύτηκε:

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ωθήσει τη χώρα σε οικονομική κρίση, επειδή δεν αντιμετώπισε όσο γρήγορα θα χρειαζόταν τα προβλήματα που ανέκυψαν, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας Αλεξέι Κούντριν, προειδοποιώντας ότι οι επιπτώσεις θα φανούν το επόμενο έτος σε όλο το μέγεθός τους. 

Ο Κούντριν πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την Ουκρανία και όχι η πτώση των τιμών του πετρελαίου ήταν ο κύριος λόγος για την κατάρρευση του ρουβλίου και προειδοποίησε ότι η Ρωσία διατρέχει τον κίνδυνο υποβάθμισης του αξιόχρεου της στην κατηγορία “σκουπιδιών” (junk status) το 2015.

“Σήμερα, μπορώ να πω ότι έχουμε εισέλθει ή εισερχόμαστε σε μία πραγματική πολύπλευρη οικονομική κρίση. Το επόμενο έτος, θα το αισθανθούμε πλήρως”, δήλωσε ο Κούντριν σε συνέντευξη τύπου. 

Η Ρωσία έχει πληγεί από αυτό που ο υπουργός Οικονομίας της Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ έχει αποκαλέσει “τέλεια καταιγίδα” κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου, κυρώσεων και φυγής επενδυτικών κεφαλαίων, η οποία επιδεινώθηκε από την έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που σημαίνει ότι η οικονομία της εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα πετρελαικά έσοδα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε  σχέδια για την επιβολή υψηλής φορολογίας στις εξαγωγές δημητριακών, καθώς η υποτίμηση του δολαρίου και οι υψηλές διεθνείς τιμές οδήγησαν σε άνοδο των εξαγωγών.

 

Πηγή: Reuters

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.