Quantcast
Κρεμλίνο: Η ρωσική οικονομία θα αντεπεξέλθει σε νέες αμερικανικές κυρώσεις - enikonomia.gr
share

Κρεμλίνο: Η ρωσική οικονομία θα αντεπεξέλθει σε νέες αμερικανικές κυρώσεις

δημοσιεύτηκε:

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως η οικονομία της Ρωσίας θα αντεπεξέλθει σε οποιεσδήποτε νέες αμερικανικές κυρώσεις, προσθέτοντας πως επέδειξε μακροοικονομική σταθερότητα και πέτυχε μάλιστα να καταγράψει ανάπτυξη, ενώ αντιμετώπιζε τιμωρητικά μέτρα από τη Δύση.

Τα σχόλια του Κρεμλίνου έγιναν μία ημέρα αφού Αμερικανοί γερουσιαστές εισήγαγαν ένα νομοσχέδιο με το οποίο επιδιώκουν να τιμωρήσουν τη Ρωσία για τη φερόμενη ανάμιξή της στις αμερικανικές εκλογές και για την επίθεσή της στην Ουκρανία επιβάλλοντας κυρώσεις στους τομείς των τραπεζών και της ενέργειας, καθώς και στο εξωτερικό χρέος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως το νομοσχέδιο περιφρονεί το διεθνές εμπορικό δίκαιο και αποτελεί πράξη μη δίκαιου ανταγωνισμού, τελικό στόχος της οποίας είναι να βοηθήσει αμερικανικές επιχειρήσεις. Πρόσθεσε πως συντάχθηκε από Αμερικανούς γερουσιαστές που είναι όμηροι των αντιρωσικών αισθημάτων.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα σε διάσκεψη που διεξάγεται στο θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα πως η χώρα του αντιλαμβάνεται ότι θα παραμείνει υπό την πίεση των οικονομικών κυρώσεων.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.