Quantcast
Κύπρος: Αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Χάρη Γεωργιάδη για το μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Κύπρος: Αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Χάρη Γεωργιάδη για το μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στην εφημερίδα «Σημερινή», στην οποία ανέφερε ότι η Κύπρος θα απαλλαγεί οριστικά από το μνημόνιο, μόνο με την οριστική εφαρμογή του.

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε το ενδεχόμενο ρήξης με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Πρόσθεσε δε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για ρήξη με τα κατεστημένα των δημοσίων υπαλλήλων και ανέφερε πως δεν θα διαστάσει να πει αλήθειες, έστω και αν αυτές ενοχλούν.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης δήλωσε ότι ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε τη θέση ότι όλα εξελίσσονται θαυμάσια, εμμένοντας στην ανάγκη πιστής τήρησης του μνημονίου, το οποίο συνεχίζει να θεωρεί ως το μανιφέστο της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι αυτό που κατανοούν οι πολίτες είναι ότι οι κυβερνώντες τελούν υπό καθεστώς σύγχυσης και αμηχανίας, ως αποτέλεσμα της καταρρέουσας οικονομικής φιλοσοφίας τους.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, δήλωσε ότι η συνέντευξη Γεωργιάδη μαρτυρεί απουσία επαφής με την κυπριακή πραγματικότητα ή απαράδεκτη προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης, με στόχο τη δικαίωση των καταστροφικών επιλογών της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.