Quantcast
Κύπρος: Διεκδικούμε όλα τα κονδύλια που μας αναλογούν από την Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Κύπρος: Διεκδικούμε όλα τα κονδύλια που μας αναλογούν από την Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε ότι η Κύπρος θα διεκδικήσει όλα τα αναπτυξιακά κονδύλια που της αναλογούν από το ταμείο για στρατηγικές επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Πετρίδης είπε ότι έχει ήδη συσταθεί επιτροπή με στόχο τον καταρτισμό καταλόγου ώριμων και βιώσιμων έργων, τα οποία θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην οικονομία, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα μπορούν να προσελκύσουν χρηματοδότηση.

Πρόσθεσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις που να βελτιώνουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον, κάτι που αποτελεί και μία από τις προϋποθέσεις του ταμείου στρατηγικών επενδύσεων.

Το ταμείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που συστάθηκε με πρόταση του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Ιούνιο με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης με την προσέλκυση πρόσθετων επενδύσεων από ιδιωτικούς πόρους.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή και η Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων θα προσπαθήσουν να κινητοποιήσουν την αγορά καταθέτοντας 21 δισεκατομμύρια ευρώ, με στόχο την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων που θα ανεβάζουν το συνολικό ποσό των επενδύσεων στα 315 δισεκατομμύρια ευρώ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.