Quantcast
Κύπρος: Εν αναμονή της απόφασης για την Κεντρική Τράπεζα - enikonomia.gr
share

Κύπρος: Εν αναμονή της απόφασης για την Κεντρική Τράπεζα

δημοσιεύτηκε:

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Κύπρου ζήτησαν την παραίτηση της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, καθώς και του διοικητικού συμβουλίου, στο πλαίσιο σύσκεψης υπό τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Σήμερα το βράδυ, ο κ. Αναστασιάδης αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις με την κ. Γιωρκάτζη, αλλά και με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας. Η απόφαση του Κύπριου Προέδρου δεν αποκλείεται να ληφθεί ακόμη και εντός των επόμενων ωρών.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως «ακούστηκαν οι απόψεις των κομμάτων και οι αποφάσεις θα ληφθούν από τον Πρόεδρο», ενώ πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να αναμένεται ανακοίνωση της απόφασης του Προέδρου, όταν αυτή ληφθεί».

Πάντως, ο κ. Χριστοδουλίδης απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα σεβαστεί την καθολική θέση των κομμάτων σχολίασε: «η τελική απόφαση είναι αποκλειστικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος κατ` επανάληψη έχει αποδείξει ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του σε τόσο σοβαρές αποφάσεις».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.