Quantcast
Κύπρος: Η τουρκοκυπριακή πλευρά θέλει να γίνει εταίρος στις Κυπριακές Αερογραμμές - enikonomia.gr
share

Κύπρος: Η τουρκοκυπριακή πλευρά θέλει να γίνει εταίρος στις Κυπριακές Αερογραμμές

δημοσιεύτηκε:

Παρέμβαση στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα, έκανε ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Σερντάρ Ντενκτάς, προτείνοντας να μπει η τουρκοκυπριακή πλευρά μέτοχος κατά 50% στην εταιρεία.

Ο Ντενκτάς σε δηλώσεις του ανέφερε: «Κάνω έκκληση να γίνουμε εταίροι με μερίδιο 50% η κάθε πλευρά, έτσι ώστε η εταιρεία να μη χρεοκοπήσει». Είπε ότι τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από το αεροδρόμιο της Τύμπου, να πραγματοποιούν πτήση προς την Τουρκία και τα αεροσκάφη, που θα απογειώνονται από τη Λάρνακα να πραγματοποιούν πτήσεις προς την Ευρώπη. Αυτό, δήλωσε, θα αποτελέσει «ένα σημαντικό άνοιγμα και μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων».

Η Αρχή Αδειών για Αεροπορικές Μεταφορές έχει προειδοποιήσει τις Κυπριακές Αερογραμμές ότι μπορεί να αναστείλει στις 9 Ιανουαρίου την άδεια τους, εάν μέχρι την προηγουμένη το Δ.Σ. της εταιρείας δεν παρουσιάσει ελεγμένους λογαριασμούς της, από τους οποίους να διαφαίνεται η οικονομική της φερεγγυότητα και ικανότητα να ανταπεξέλθει οικονομικά -χωρίς τη χρήση των τρεχουσών εσόδων- στο πτητικό και επιχειρησιακό της πρόγραμμα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.