Quantcast
Κυβέρνηση Τραμπ: Δεν σχεδιάζουμε “αυτή τη στιγμή” να μπλοκάρουμε την εισαγωγή κινεζικών εταιρειών στα αμερικανικά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Κυβέρνηση Τραμπ: Δεν σχεδιάζουμε “αυτή τη στιγμή” να μπλοκάρουμε την εισαγωγή κινεζικών εταιρειών στα αμερικανικά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

“Αυτή τη στιγμή” η κυβέρνηση Τραμπ δεν σχεδιάζει να εμποδίσει την εισαγωγή κινεζικών εταιρειών στα αμερικανικά χρηματιστήρια, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

«Η κυβέρνηση δεν μελετά το ενδεχόμενο να εμποδίζει κινεζικές εταιρείες να εισάγονται σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μόνικα Κρόουλι.

Την Παρασκευή, το Reuters μετέδωσε πληροφορίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο διαγραφής κινεζικών εταιρειών εισηγμένων σε αμερικανικά χρηματιστήρια, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας με σκοπό να περιοριστούν οι αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρίες και του διμερούς εμπορικού πολέμου.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις από το Reuters για τη δήλωση της Κρόουλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.