Quantcast
Λαγκάρντ: Έκπληξη που δεν ενημερώθηκε από την ελβετική κεντρική τράπεζα - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ: Έκπληξη που δεν ενημερώθηκε από την ελβετική κεντρική τράπεζα

δημοσιεύτηκε:

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι εξεπλάγη από την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να άρει το κατώτατο όριο των 1,20 φράγκων ανά ευρώ που ίσχυε εδώ και τρία χρόνια με αποτέλεσμα το ελβετικό νόμισμα να εκτοξευτεί στα ύψη έναντι του ευρώ.

“Ήταν μια έκπληξη”, είπε η Λαγκάρντ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNCB. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας Τόμας Τζόρνταν “δεν επικοινώνησε μαζί μου”, συνέχισε, λέγοντας ότι “εξεπλάγη κάπως που δεν επικοινώνησε” με το ΔΝΤ.

“Ελπίζω να είχε επικοινωνήσει με συναδέλφους από άλλες Κεντρικές Τράπεζες. Δεν ξέρω όμως αν το έκανε”, πρόσθεσε, αποφεύγοντας να σχολιάσει την ίδια την απόφαση

Η άρση της κατώτερης ισοτιμίας με το ευρώ, ένα μέτρο που είχε ληφθεί για να προστατευθεί η ελβετική οικονομία από την οικονομική κρίση, οδήγησε σε μεγάλη πτώση το ελβετικό χρηματιστήριο ενώ προκάλεσε σοκ στους Ελβετούς εξαγωγείς, που πλήττονται από την απόφαση, όπως εξάλλου και οι δανειολήπτες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.