Quantcast
Λαγκάρντ: Η κινεζική οικονομία θα αντέξει τη χρηματιστηριακή αναταραχή - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ: Η κινεζική οικονομία θα αντέξει τη χρηματιστηριακή αναταραχή

δημοσιεύτηκε:

Οι παρεμβάσεις της Κίνας για να σταματήσει την αναταραχή της χρηματιστηριακής αγοράς δεν αναμένεται να την εκτροχιάσει από την επιδίωξή της να αποκτήσει το καθεστώς χώρας αποθεματικού νομίσματος, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προβλέποντας ότι η κινεζική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να αντέξει τη χρηματιστηριακή αναταραχή.

Η Λαγκάρντ στήριξε τις προσπάθειες του Πεκίνου να ηρεμήσει τη χρηματιστηριακή αγορά, υποβαθμίζοντας την πτώση των τιμών των μετοχών στη Σαγκάη έως τώρα, τονίζοντας ότι η αγορά είναι αυξημένη (παρά την πρόσφατη πτώση) κατά 80% σε ετήσια βάση. «Πιστεύουμε ότι η κινεζική οικονομία είναι αρκετά ανθεκτική και ισχυρή για να αντέξουν αυτό το είδος των σημαντικών διακυμάνσεων στις αγορές», σημείωσε η Λαγκάρντ.

Το ξεπούλημα των κινεζικών μετοχών τις τελευταίες εβδομάδες προκάλεσε ένα κύμα παρεμβάσεων των Αρχών, μεταξύ των οποίων απαγορεύσεις πωλήσεων μεγάλων πακέτων μετοχών και μέτρα ρευστότητας για την αύξηση των αξιών, προκαλώντας ερωτηματικά σχετικά με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας και τη δέσμευσή της στην απελευθέρωση των αγορών.

Πηγή: Financial Times

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.