Quantcast
Le Monde: Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές - enikonomia.gr
share

Le Monde: Ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Μια αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις που έγιναν στην Ελλάδα μετά την έγκριση της συμφωνίας κάνει η Le Monde αναφερόμενη στη ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το βράδυ της Πέμπτης, 13 Αυγούστου προς την Παρασκευή, 14, αποδείχθηκε ταραχώδες και πολύ μακρύ για τους τριακόσιους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, οι οποίοι τελικά τα ξημερώματα της Παρασκευής ενέκριναν το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, οι οποίοι με τη σειρά τους καλούνται να δώσουν το «πράσινο φως» στη συμφωνία.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα όσον αφορά αυτό το σενάριο, καθώς πολλοί στη γερμανική βουλή αντιτίθενται στη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η συνεισφορά του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Παράλληλα, τονίζεται ότι αν και η συμφωνία εγκρίθηκε με την υποστήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η καθυστέρηση στη συζήτηση απεικονίζει τη ρήξη στο κυβερνών κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση, η «έκρηξη» στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τον δρόμο για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Το πιο πιθανό σενάριο, σημειώνεται, είναι μια διάσπαση της αριστερής πτέρυγας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ τα υπόλοιπα στελέχη θα συσπειρωθούν υπό τον πρωθυπουργό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.