Quantcast
Λευκός Οίκος: Ελλάδα, Κομισιόν και ΔΝΤ να επιλύσουν τις διαφορές τους - enikonomia.gr
share

Λευκός Οίκος: Ελλάδα, Κομισιόν και ΔΝΤ να επιλύσουν τις διαφορές τους

δημοσιεύτηκε:

Να επιλύσουν τις διαφορές τους κάλεσε την Ελλάδα, την Κομισιόν και το ΔΝΤ ο Λευκός Οίκος, προειδοποιώντας για τις συνέπειες μίας τυχόν αρνητικής έκβασης των διαπραγματεύσεων.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, υποστήριξε πως «είναι ευθύνη της Ελλάδας, της Ε.Ε. και των άλλων διεθνών οργανισμών που εμπλέκονται να επιλύσουν τις διαφορές».

Πάντως, κατέστησε σαφές πως «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την Ευρώπη καθώς αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ενεργή εμπλοκή του Τζακ Λιού, υπουργού Οικονομικών, στην προσπάθεια αναζήτησης ενός κοινού τόπου μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

«Αυτός ήταν και ο λόγος που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εμπλακούν σε προηγούμενες συνομιλίες γύρω από το πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» εξήγησε εν συνεχεία.

«Έχουμε προφανώς επίγνωση των σημαντικών οικονομικών συνεπειών για την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ενώ κατά συνέπεια δεν να μπορέσει να συνεχίσει να είναι μέρος της νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη» κατέληξε ο Τζος Έρνεστ, αναφερόμενος στην επιτυχή καταβολή των 750 εκ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.