Quantcast
Λίντνερ:" Όχι" σε νέες συζητήσεις περί"Τζαμάικα" - Ποιες είναι οι συνέπειες - enikonomia.gr
share

Λίντνερ:” Όχι” σε νέες συζητήσεις περί”Τζαμάικα” – Ποιες είναι οι συνέπειες

δημοσιεύτηκε:

«Αποκλείεται επανεκκίνηση των συζητήσεων για κυβέρνηση συνασπισμού τύπου Τζαμάικα (δηλαδή μεταξύ Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Φιλελευθέρων και Πρασίνων) σε περίπτωση απόρριψης του μεγάλου συνασπισμού από το έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), διότι δεν έχει αλλάξει κάτι από τον περασμένο Νοέμβριο για έναν τέτοιο συνδυασμό», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP),Κρίστιαν Λίντνερ στην ειδησεογραφική ηλεκτρονική πύλη «Redaktionsnetzwerk Deutschland» (RND).

«Σε περίπτωση που το έκτακτο συνέδριο του SPD καταψηφίσει (αύριο) την έναρξη διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU), αναμένω ταχέως νέες εκλογές, διότι η καγκελάριος Μέρκελ φοβάται την κυβέρνηση μειοψηφίας», συμπλήρωσε ο Φιλελεύθερος πολιτικός.

Επιπλέον ο κ. Λίντνερ ανέφερε ότι «θα παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον το έκτακτο συνέδριο του SPD την Κυριακή» και συνέχισε λέγοντας ότι «κατανοεί τις συζητήσεις στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά οι διαφορές μεταξύ Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) είναι σαφώς μικρότερες από εκείνες μεταξύ Πρασίνων (Die Gruenen), Xριστιανοκοινωνιστών (CSU) και Φιλελευθέρων (FDP)».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP), «λαμβάνει συνεχώς μηνύματα υποστήριξης από τις γραμμές των Χριστιανοδημοκρατών. Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) δεν είναι ένα ενιαίο μπλοκ. Από τις πίσω γραμμές της μας χτυπούν την πλάτη επειδή είχαμε το κουράγιο να μην συμμετάσχουμε σε έναν επικίνδυνο συνδυασμό. Ιδίως στην βάση των (Βαυαρών) Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) είχε σημάνει συναγερμός επειδή η ηγεσία τους φλέρταρε με τους Πράσινους».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ/ RND


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.