Quantcast
Λίρα: Τι ζητεί ο Ερντογάν από τους πολίτες και τους επιχειρηματίες - enikonomia.gr
share

Λίρα: Τι ζητεί ο Ερντογάν από τους πολίτες και τους επιχειρηματίες

δημοσιεύτηκε:

Οι Τούρκοι θα πρέπει να διατηρήσουν τις αποταμιεύσεις σε λίρα επεσήμανε ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι πρόσφατες συναλλαγματικές διακυμάνσεις βρίσκονται υπό έλεγχο μετά την κατάρρευση της λίρας κατά τους τελευταίους 2 μήνες και κάλεσε τους Τούρκους να μεταφέρουν τα αποθέματά τους σε χρυσό στο τραπεζικό σύστημα και διατύπωσε και πάλι την ανορθόδοξη άποψή του σύμφωνα με την οποία τα επιτόκια «είναι η αιτία του πληθωρισμού».

«Θέλω όλοι οι πολίτες μου να κρατήσουν τα χρήματά τους, να τρέξουν όλες τις δουλειές τους με το νόμισμά μας, και αυτό το συνιστώ», είπε.

«Ας μην το ξεχνάμε αυτό: όσο δεν αντιμετωπίζουμε το νόμισμά μας ως σημείο αναφοράς, είμαστε καταδικασμένοι να βουλιάξουμε. Η τουρκική λίρα, το νόμισμά μας, με αυτό θα προχωρήσουμε . Όχι με αυτό ή το άλλο ξένο νόμισμα».

Τι ζητεί ο Ερντογάν από τους επιχειρηματίες

Απευθυνόμενος σε ομάδα επιχειρηματιών, ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκου να φέρουν τις αποταμιεύσεις σε χρυσό στο τραπεζικό σύστημα.

«Για κάποιο χρονικό διάστημα, δίναμε την μάχη για να σώσουμε την τουρκική οικονομία από τον φαύλο κύκλο των υψηλών επιτοκίων και του υψηλού πληθωρισμού και για την βάλουμε στον δρόμο της ανάπτυξης μέσω των επενδύσεων, της απασχόλησης, της παραγωγής, των εξαγωγών και των πλεονασμάτων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», είπε.

«Κάτω τα επιτόκια, πάνω τα επιτόκια. Φίλοι μου, ας το βγάλουμε αυτό από τα βιβλία μας. Τα επιτόκια κάνουν τον πλούσιο πλουσιότερο και τον φτωχό φτωχότερο».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.