Quantcast
Lufthansa και η Air China ενώνουν τις δυνάμεις τους - enikonomia.gr
share

Lufthansa και η Air China ενώνουν τις δυνάμεις τους

δημοσιεύτηκε:

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας Lufthansa και ο βασικός αερομεταφορέας της Κίνας Air China κατέληξαν σε συμφωνία συνεργασίας επί δρομολογίων, η οποία θα τους επιτρέψει να πουλούν η μία εισιτήρια της άλλης για ορισμένες πτήσεις, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρίες.

Η συμφωνία επιτυγχάνεται ύστερα από δύο χρόνια συνομιλιών που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2014 και αποτελεί το στενότερο είδος συνεργασίας που μπορούν να έχουν τέτοιου είδους αεροπορικές εταιρίες.

Η γερμανική εταιρία έχει επιδιώξει να έχει στενότερες σχέσεις με την Air China για να βελτιώσει τη θέση της στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική αγορά του κόσμου, καθώς η κίνηση στην Ευρώπη επιβραδύνεται και παράλληλα για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τις εταιρίες του Περσικού Κόλπου σε κερδοφόρα δρομολόγια μακρινών αποστάσεων.

Οι μονάδες της Lufthansa, Austrian Airlines και Swiss Air, θα συμμετάσχουν επίσης σε αυτή τη συνεργασία, η οποία θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2017 και θα καλύπτει δρομολόγια από την Κίνα σε πόλεις, όπως η Φρανκφούρτη, η Βιένη και η Ζυρίχη, ανέφεραν οι δύο εταιρίες σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από την τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας στο Πεκίνο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.