Quantcast
Μαδούρο: Νέος Υπουργός Πετρελαίου ο επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας - enikonomia.gr
share

Μαδούρο: Νέος Υπουργός Πετρελαίου ο επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διόρισε υπουργό Πετρελαίου και Ορυχείων τον Εουλόχιο ντελ Πίνο, επικεφαλής ήδη της εθνικής πετρελαϊκής εταιρίας της Βενεζουέλας (PDVSA).

«Αποφάσισα να διορίσω τον σύντροφο Εουλόχιο ντελ Πίνο νέο υπουργό της λαϊκής εξουσίας για το Πετρέλαιο και τα Ορυχεία», ανέφερε ο Μαδούρο σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση VTV.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας υπουργός κατέχει και τα δύο αξιώματα, του υπουργού και του επικεφαλής της PDVSA.

Στις κυβερνήσεις του Ούγκο Τσάβες (1999-2013) και του πολιτικού διαδόχου του Νικολάς Μαδούρο ο Ραφαέλ Ραμίρες ήταν σε αυτή τη θέση για μία δεκαετία μέχρι που διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών τον Σεπτέμβριο του 2014. Στη συνέχεια, στα τέλη του 2014, διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη.

Στο διάγγελμά του ο Μαδούρο εξέφρασε ανησυχία για την πτώση της τιμής του πετρελαίου που έχασε το 27% της αξίας του από τις αρχές Ιουνίου.

Η Βενεζουέλα διαθέτει τα πιο σημαντικά πετρελαϊκά αποθέματα στον κόσμο και αντλεί το 96% του εξωτερικού της συναλλάγματος από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων, γεγονός που την καθιστά πολύ ευάλωτη στην πτώση των τιμών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.