Quantcast
Μαλαισία: H εμπορική πρωτοβουλία που υλοποιεί το Πεκίνο, θα δώσει ώθηση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Μαλαισία: H εμπορική πρωτοβουλία που υλοποιεί το Πεκίνο, θα δώσει ώθηση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

Η διεθνής εμπορική πρωτοβουλία που υλοποιεί η Κίνα (Belt and Road Initiative) θα δώσει ώθηση στην προσπάθεια για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, ενώ θα ωφελήσει τη Μαλαισία υπό το πλαίσιο των σχέσεων αμοιβαίου κέρδους της χώρας με την Κίνα, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Λιόου Τιόνγκ Λάι.

Η αναφερόμενη κινεζική εμπορική πρωτοβουλία έχει δρομολογήσει μια σειρά συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών, με ουσιαστική έμφαση να δίνεται στην ανάπτυξη των “αδερφών” βιομηχανικών πάρκων, σύμφωνα με συνέντευξη του Λιόου Τιόνγκ Λάι.στην τοπική εφημερίδα “Star” που δημοσιεύεται σήμερα.

Η Μαλαισία κατέχει την 3η θέση στη λίστα των εμπορικών συνεργατών της Κίνας στην Ασία, μετά την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, ενώ η Κίνα, είναι ο μεγαλύτερο εμπορικός συνεργάτης της Μαλαισίας, καθώς απορροφά ποσοστό 20% επί του συνόλου των εξαγωγών της ασιατικής χώρας.

To οικονομικό ύψος του διμερούς εμπορίου Μαλαισίας-Κίνας το 2014, ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια. Οι εμπορικές σχέσεις παρουσίασαν κάμψη την τελευταία διετία, ενώ από την άλλη μεριά, οι κινεζικές επενδύσεις στη Μαλαισία αυξάνονται.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.