Quantcast
«Μαύρη λίστα» με φορολογικούς παραδείσους ετοιμάζουν οι ΥΠΟΙΚ της ΕΕ - enikonomia.gr
share

«Μαύρη λίστα» με φορολογικούς παραδείσους ετοιμάζουν οι ΥΠΟΙΚ της ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Κοινή «μαύρη λίστα» με φορολογικούς παραδείσους και κυρώσεις εις βάρος τους σχεδιάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.) με σκοπό την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από εταιρείες και εύπορους ιδιώτες, σύμφωνα με προσχέδιο της Κομισιόν.

Σε συνάντηση που είναι δρομολογημένη για την επόμενη Τετάρτη, οι υπουργοί Οικονομικών των 28 κρατών-μελών αναμένεται να συμφωνήσουν στη «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων που εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Η λήψη αποφασιστικών μέτρων (κυρώσεων) θα εξετασθεί σε ό,τι αφορά φορολογικά και μη ζητήματα», αναμένεται να τονίζεται στα συμπεράσματα του προσχεδίου ενόψει της συνάντησης την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί των 28 κρατών-μελών θεωρείται πως θα προτείνουν μια «μαύρη λίστα» με κριτήρια για τους φορολογικούς παραδείσους που θα είναι πιο αυστηρά από αυτά του ΟΟΣΑ.

Πιθανώς να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις λόγω επιφυλάξεων που εκφράστηκαν από τη Σουηδία, αλλά το ζήτημα αναμένεται να κλείσει αυτήν την Παρασκευή από αρμόδια επιτροπή της χώρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.