Quantcast
Με πρόστιμα 6 δισ. δολ. απειλεί την Google η ΕΕ - enikonomia.gr
share

Με πρόστιμα 6 δισ. δολ. απειλεί την Google η ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Στη μία το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης αναμένεται η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Google όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα Financial Times και Wall Street Journal την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει απόφαση για άσκηση δίωξης κατά της εταιρίας για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στο πεδίο των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο.

Αν τελικά η ΕΕ προχωρήσει σε αυτή την κίνηση η Google θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να της επιβληθούν τεράστια πρόστιμα που θα  την αναγκάσουν να αλλάξει το επιχειρηματικό της μοντέλο, σύμφωνα με δημοσιεύματά των δύο εφημερίδων.

Ωστόσο, δύο πηγές ενήμερες για το ζήτημα δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το επίσημο κατηγορητήριο περί παραβίασης του ανταγωνισμού δεν θα είναι έτοιμο σήμερα Τετάρτη κι αναμένεται να περάσουν αρκετές ημέρες ακόμη πριν καταρτιστεί. Η ΕΕ μπορεί να επιβάλει πρόστιμα που ανέρχονται έως και στο 10% του παγκόσμιου τζίρου οποιασδήποτε εταιρείας παραβιάζει τον ανταγωνισμό, πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια, στην περίπτωση της Google.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.