Quantcast
Μεγάλη πτώση του ρουβλίου - enikonomia.gr
share

Μεγάλη πτώση του ρουβλίου

δημοσιεύτηκε:

To ρωσικό ρούβλι υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο από τη μεγάλη κρίση στα μέσα Δεκεμβρίου, έχοντας πληγεί από τη νέα βουτιά στις τιμές του πετρελαίου και την αυξημένη ανησυχία ότι τα έκτακτα μέτρα της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας δεν είναι επαρκή για να αντιμετωπίσουν την κρίση. 

Το ρούβλι έχει υποτιμηθεί σχεδόν 15% από την αρχή του έτους και κυμαινόταν στα 65,6 έναντι του δολαρίου και 77,2 έναντι του ευρώ. 

Νέες πωλήσεις του νομίσματος είναι πιθανές πριν από το τέλος της εβδομάδας, όταν αξιωματούχοι της κυβέρνησης στη Μόσχα αναμένουν την υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Standard & Poor’s στην κατηγορία “σκουπίδια”. 

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση εξέδωσε μία άτυπη εγκύκλιο, με την οποία ζητούσε από τους εξαγωγείς να αγοράζουν ρούβλια για να στηρίξουν το νόμισμα.Τώρα, οι αναλυτές θεωρούν ότι οι αγορές αυτές μπορεί να γίνουν υποχρεωτικές. 

Συζητώνται και πιο δραστικά μέτρα. Οι αξιωματούχοι είναι διχασμένοι για το αν θα επιβάλουν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν δήλωσε 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.