Quantcast
Μεγαλύτερος επενδυτής στην πράσινη ενέργεια η Κίνα - enikonomia.gr
share

Μεγαλύτερος επενδυτής στην πράσινη ενέργεια η Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Το προβάδισμά της έναντι των ΗΠΑ στον τομέα των επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια διεύρυνε η Κίνα εντός του 2014. Με τη συνεχή ανάπτυξη των κλάδων παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας, η Κίνα παρέμεινε ο σημαντικότερος επενδυτής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον  ρυθμό αυτό.

Ειδικότερα, οι επενδύσεις της Κίνας στην  «καθαρή» ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους, αυξήθηκαν κατά 32%  με το ποσό να ανέρχεται στο επίπεδο-ρεκόρ των 89,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σημειώνεται πως σχεδόν τα τρία τέταρτα από το ποσό αυτό πηγαίνει στην αιολική και την ηλιακή ενέργεια .

Οι ΗΠΑ ακολουθούν στην δεύτερη θέση με αύξηση 8% με το ποσό να ανέρχεται στα 51,8 δισεκατομμύρια δολάρια- το μεγαλύτερο ποσό από το 2012. Οι αμερικανικές επενδύσεις διαμορφώνονται στο 58%  αυτών της Κίνας. Μάλιστα, οι επενδύσεις της Κίνας το 2014 αντιπροσώπευαν το 29% του συνόλου των παγκόσμιων επενδύσεων στην καθαρή ενέργεια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.