Quantcast
«Μειώστε τον χρόνο που κάνετε ντους για εξοικονόμηση ενέργειας» - Το μήνυμα που στέλνει ολλανδικό ίδρυμα - enikonomia.gr
share

«Μειώστε τον χρόνο που κάνετε ντους για εξοικονόμηση ενέργειας» – Το μήνυμα που στέλνει ολλανδικό ίδρυμα

δημοσιεύτηκε:

Να μειώσουν τον χρόνο που κάνουν ντους οι  Βέλγοι ζητεί το ολλανδικό ίδρυμα Milieu Centraal προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι Βέλγοι περνούν κατά μέσο όρο 9 λεπτά στο ντους. Για να μειωθεί ο λογαριασμός, η διάρκεια αυτή  θα πρέπει να ελαττωθεί κατά 4 λεπτά και επομένως να μην υπερβαίνει τα 5 λεπτά. Με αυτόν τρόπο οι πολίτες θα  έχουν  όφελος 128 ευρώ στον λογαριασμό, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία της έρευνας του Milieu Centraal.

Η εξοικονόμηση 15.000 λίτρων ζεστού νερού

Ειδικότερα, μια τέτοια ενέργεια οδηγεί στην εξοικονόμηση 15.000 λίτρων ζεστού νερού και 618 kWh φυσικού αερίου σε ετήσια βάση. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ίδρυμα, το πλύσιμο των ρούχων στους 30°C έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση 50% λιγότερης ενέργειας από ότι εάν πλένονται στους 40°C.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του βελγικού πρακτορείου ειδήσεων, οι ειδικοί ζητούν να επιστρέψουν τα δημόσια λουτρά στη βελγική πρωτεύουσα λόγω του αυξανόμενου κόστους,  έτσι ώστε όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε νερό να έχουν ένα μέρος να πλυθούν.

Σήμερα, περίπου το 10% του πληθυσμού των Βρυξελλών δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση σε νερό,  όπως αναφέρει η αρμόδια  σε θέματα λειψυδρίας στο ULB, Πολίν Μπακέρ. Πρόκειται για πολίτες που έχουν στέγαση, αλλά μπορεί να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή να έχουν προβλήματα με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αλλά και για εκείνους που δεν έχουν στέγη και πρέπει να βρουν μέρη για να πλυθούν και να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Η Πολίν Μπακέρ και η συνάδελφός του, Σοφί Ρισέλ, έχουν ερευνήσει τους τύπους χώρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πολλά σημεία θα μπορούσαν να διατεθούν σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. «Αυτό το θέμα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι παράγοντες στην επίλυσή του», σημειώνουν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.