Quantcast
Μείωση 7% σημείωσαν οι τιμές των πακέτων διακοπών για Βουλγαρία - enikonomia.gr
share

Μείωση 7% σημείωσαν οι τιμές των πακέτων διακοπών για Βουλγαρία

δημοσιεύτηκε:

Μείωση 7% σημείωσαν οι τιμές των πακέτων διακοπών τόσο των ορεινών περιοχών όσο και των  παραθαλάσσιων τουριστικών περιοχών της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ανάλυσης για τον Τουρισμό της χώρας, Ρούμεν Ντραγκάνοφ.

Ειδικότερα, η τιμολογιακή αυτή μείωση που καθιστά πιο ανταγωνιστικό το βουλγαρικό τουρισμό, αποδίδεται στη μείωση των τιμών των καυσίμων αλλά και στην αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου, της βρετανικής λίρας  αλλά και του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ.

Ωστόσο οι αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία αναμένεται να καταγράψουν πτώση 20% στη Βουλγαρία γεγονός που μεταφράζεται σε 150.000 λιγότερους τουρίστες.

Η βασική αιτία της μείωσης των Ρώσων τουριστών οφείλεται στις ακυρώσεις προγραμμάτων που αφορούν στις παιδικές κατασκηνώσεις αλλά και στον επανασχεδιασμό τουριστικών διαδρομών και εκδρομών προς τους βουλγαρικούς προορισμούς.

Ωστόσο η αύξηση της τιμής των τουριστικών υπηρεσιών σε χώρες με τιμολόγηση σε ευρώ, καθιστά περισσότερο ανταγωνιστική την τουριστική αγορά της γειτονικής χώρας ως προς την προσέλκυση τουριστών που πληρώνουν σε δολάριο, βρετανική λίρα ή ελβετικό φράγκο, ενώ καταγράφεται και αυξητική τάση στις προκρατήσεις Γερμανών τουριστών με προορισμό την Βουλγαρία.

Η συναλλαγματική αυτή πραγματικότητα, καθιστά ρεαλιστική για φέτος την πιθανότητα η Βουλγαρία όχι μόνο να ισοσκελίσει την απώλεια εσόδων από τη μείωση του αριθμού των Ρώσων τουριστών, αλλά και να αυξήσει τις αφίξεις κατά 300.000 τουρίστες, σε σύγκριση με το 2014.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.