Quantcast
Mersch: Να γίνει σεβαστό το Σύμφωνο Σταθερότητας - enikonomia.gr
share

Mersch: Να γίνει σεβαστό το Σύμφωνο Σταθερότητας

δημοσιεύτηκε:

Ο Λουξεμβούργιος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Yves Mersch, ζήτησε τόσο από τις Βρυξέλλες όσο τις χώρες της Ευρωζώνης να επιδεικνύουν σεβασμό στο Σύμφωνο Σταθερότητας. Η δήλωσή του έρχεται λίγα μόλις 24ωρα αφότου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωση την έναρξη προγράμματος  μαζικής αγοράς αξιόγραφων.

«Δεν μπορούμε πάντα να προσφεύγουμε μόνο στη νομισματική πολιτική για την επίλυση των προβλημάτων εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη», δήλωσε σε συνέντευξή του γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung και προσέθεσε: «Ενώ επικαλούνται συνεχώς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, βλέπουμε την ίδια στιγμή πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύστερα από αίτημα ορισμένων κρατών, θέλει να χαλαρώσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και το νομισματικό σύμφωνο».

Παράλληλα, σχολίασε το εξής: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα πρέπει να δέχεται επηρεασμούς. Οι χώρες που έχουν προβλήματα ανταγωνιστικότητας καλούνται να τα διορθώσουν και να μην διατυπώνουν συνεχώς απαιτήσεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική».

Κληθείς να σχολιάσει τις ελληνικές αγορές επεσήμανε: «Είναι ευθύνη των ελλήνων ψηφοφόρων να επιλέξουν την κυβέρνηση που πιστεύουν ότι θα προσφέρει καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η μείωση του χρέους και της ανεργίας προϋποθέτουν μια σταθερή οικονομική πολιτική».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.