Quantcast
Μεσολάβηση Άσμουσεν για τη συμφωνία στο Eurogroup – Έξαλλος ο Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

Μεσολάβηση Άσμουσεν για τη συμφωνία στο Eurogroup – Έξαλλος ο Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Τη μεσολάβηση του Γεργκ Άσμουσεν προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Βαρουφάκη και Σόιμπλε στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Sächsiche Zeitung.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, ο Γεργκ Άσμουσεν, νυν υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και πρώην οικονομολόγος της ΕΚΤ, συμβούλευσε τον Γ. Βαρουφάκη πριν τη συνάντηση του με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε – στα περιθώρια του κρίσιμου Eurogroup – για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει ώστε να πετύχει την ευμενή μεταχείριση του αλλά και μια θετική αντιμετώπιση των ελληνικών αιτημάτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σόιμπλε εξοργίστηκε διότι η φερόμενη συνάντηση έγινε χωρίς ο ίδιος να ενημερωθεί, τη στιγμή που οι επαφές με τον έλληνα ομόλογό του – ιδιαίτερα εν μέσω των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα – εμπίπτουν στη δική του αρμοδιότητα.

Ας σημειωθεί πως αρκετά δημοσιεύματα κατά καιρούς, έχουν αναδείξει τις θερμές σχέσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γερκ Άσμουσεν.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Μαριάν Κορέ επισήμανε πως δεν γνωρίζει κάτι για σχετική συνομιλία μεταξύ των Άσμουσεν – Βαρουφάκη.

Ωστόσο, αρκέστηκε να υπογραμμίζει πως ο κ. Άσμουσεν δεν έχει κάποια επίσημη εντολή για διαπραγματεύσεις με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.