Quantcast
Μεταγραφή σοσιαλιστή ευρωβουλευτή στο εθνικιστικό κόμμα της Λεπέν - enikonomia.gr
share

Μεταγραφή σοσιαλιστή ευρωβουλευτή στο εθνικιστικό κόμμα της Λεπέν

δημοσιεύτηκε:

Ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής Laurentiu Rebega αποστάτησε από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και εντάχθηκε στο ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν «Ευρώπη των Εθνών και Ελευθερίας».

Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας στην Ευρωβουλή καλωσόρισε το 38ο μέλος του την περασμένη εβδομάδα. Η αποστασία του Ρουμάνου από τους σοσιαλιστές βοήθησε την Λεπέν να εξασφαλίσει και 8η εθνικότητα για την ομάδα της, αφού το ελάχιστο που απαιτείται προκειμένου να συγκροτήσει ομάδα είναι 7 διαφορετικές εθνικότητες.

Με την ένταξή του στην ακροδεξιά ομάδα, ο ευρωβουλευτής είπε ότι ελπίζει να προωθήσει τη θέση της Ρουμανίας ως μιας σημαντικής δύναμης στην ΕΕ, και να διασφαλίσει ότι οι πολίτες της «θα τύχουν ίδιας μεταχείριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, χωρίς να στιγματίζονται συστηματικά».

Πιστός σοσιαλιστής

Από την εκλογή του το περασμένο έτος, ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής είχε δείξει εξαιρετική αφοσίωση στο εθνικό του κόμμα, ψηφίζοντας το 100% των επίσημων θέσεών του. Επίσης αναφορικά με τη γραμμή των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ψήφισε σε ποσοστό 96%, σύμφωνα με το VoteWatch.

 «Άλλο Ρομά και άλλο Ρουμάνοι»

«Οι Ευρωπαίοι εθνικιστές πρέπει να κάνουν διάκριση μεταξύ των Ρουμάνων και των Ρομά που εργάζονται στην ΕΕ», είπε στη ρουμανική εφημερίδα Gandul ο πρόεδρος του εθνικιστικού ρουμάνικου κόμματος PRU, Bogdan Diaconu. Πρόσθεσε ότι οι Ρομά είναι ένα ευρωπαϊκό και όχι ρουμανικό πρόβλημα.

Το PRU ανακοίνωσε ότι η Μαρίν Λεπέν θα επισκεφθεί τη Ρουμανία το Σεπτέμβριο.

Πηγή: Euractiv

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.