Quantcast
Μεξικό: Παραιτήθηκε λόγω... Τραμπ ο Υπουργός Οικονομικών - enikonomia.gr
share

Μεξικό: Παραιτήθηκε λόγω… Τραμπ ο Υπουργός Οικονομικών

δημοσιεύτηκε:

Την παραίτησή του θα υποβάλει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών του Μεξικού Λουίς Βιντεγκαράι, γεγονός που στερεί από τον πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο έναν από τους στενότερους συνεργάτες του στην κυβέρνηση, ο οποίος όμως είχε βρεθεί υπό πίεση μετά την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, την περασμένη εβδομάδα.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι ο Βιντεγκαράι θα παραιτηθεί λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Πένια Νιέτο αργότερα σήμερα.

Ο πρόεδρος έχει επικριθεί επειδή δέχτηκε τον Τραμπ, όταν επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Μεξικό την περασμένη Τετάρτη. Διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση της επίσκεψης αυτής διαδραμάτισε ο Βιντεγκαράι.

Ο υπουργός ήταν εκείνος που είχε οργανώσει την προεκλογική εκστρατεία του Πένια Νιέτο και θεωρείτο γενικά ως ο στενότερος συνεργάτης του. Η παραίτησή του έρχεται πριν την παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2017 που θα περιλαμβάνει περικοπές.

Η εκπρόσωπος είπε ότι ο Βιντεγκαράι δεν θα αναλάβει άλλη δημόσια θέση. Δύο καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι θα αντικατασταθεί από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Χοσέ Αντόνιο Μεάντε, όμως η εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.