Quantcast
Μηνύματα Αμερικανών στους ευρωπαίους τραπεζίτες - enikonomia.gr
share

Μηνύματα Αμερικανών στους ευρωπαίους τραπεζίτες

δημοσιεύτηκε:

«Ορισμένοι από τους κορυφαίους τραπεζίτες του κόσμου έχουν προστεθεί σε αυτούς που προειδοποιούν για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, λίγες μέρες μόλις αφότου το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι ο ευρωπαϊκός κλάδος αποτελεί κίνδυνο για την σταθερότητα και τόνισε τις ανησυχίες για την Deutsche Bank», αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times και προσθέτει:

«Τραπεζίτες στην UBS, την Goldman Sachs και αλλού συντάσσονται με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ υποστηρίζοντας ότι οι ευρωπαικές τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν σε ευρείες μεταρρυθμίσεις όπως συρρίκνωση, εκκαθάριση ισολογισμού και περαιτέρω εξειδίκευση, αντί να κατηγορούν για τα προβλήματά τους τα χαμηλά ή αρνητικά επιτόκια».

Παράλληλα, σημειώνεται: «Οι τραπεζίτες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, για την οποία αξιωματούχοι του ΔΝΤ λένε ότι πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική της για να μην ρισκάρει την κατάρρευση, ενώ η ευρύτερη συζήτηση για τις ευρωπαϊκές τράπεζες κυριάρχησε σε πολλές συζητήσεις που έγιναν στα πλαίσια της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που έγιναν αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ».

Και καταλήγει: «Το τελευταίο κύμα πανικού γύρω από την Deutsche Bank πυροδοτήθηκε από μια διαρροή ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων για το ρόλο της στο σκάνδαλο με τους ενυπόθηκους τίτλους. Κάποιοι στη Γερμανία πιστεύουν ότι η κίνηση είναι μια απάντηση στην απόφαση της Κομισιόν να επιβάλει στην Apple να πληρώσει 13 δισ. ευρώ, πλέον τόκων, στην Ιρλανδία μετά την έρευνα που έγινε για τη φορολογική ρύθμιση που είχε με τη χώρα».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.