Quantcast
Υποχώρηση της αγοράς ακινήτων «βλέπει» ο οίκος Moody’s - enikonomia.gr
share

Υποχώρηση της αγοράς ακινήτων «βλέπει» ο οίκος Moody’s

δημοσιεύτηκε:

Οι πωλήσεις ακινήτων στην Κίνα θα επιβραδυνθούν τους επόμενους 12 μήνες, αλλά θα παραμείνουν εύρωστες, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

«Τα επίπεδα αποθεμάτων σε πόλεις πρώτης και δεύτερης σειράς θα αυξηθούν ελαφρά, λόγω των περισσότερων κατασκευών νέων κατοικιών και της προσδοκίας μας ότι η αύξηση των πωλήσεων θα επιβραδυνθεί, αλλά θα παραμείνουν κοντά στα χαμηλά επίπεδα που σημειώθηκαν το 2013», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του Moody’s.

Το επόμενο 12μηνο, η κινεζική αγορά κατοικιών αναμένεται να αναπτυχθεί με μονοψήφιο ποσοστό, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι προβλέψεις αυτές αντανακλούν την υψηλή βάση σύγκρισης έναντι του δεύτερου εξαμήνου του 2015 και του πρώτου τριμήνου του 2016, όταν η κινεζική κυβέρνηση βοήθησε τις πωλήσεις κατοικιών.

Η αύξηση των τιμών της γης στις πόλεις πρώτης σειράς και η συνεχιζόμενη μείωση των αποθεμάτων κατοικιών σε πόλεις χαμηλότερης σειράς θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση των πωλήσεων και αυξημένο ανταγωνισμό μεταξύ των κατασκευαστών, με σταθερή πίεση στα κέρδη τους, σημειώνει η έκθεση.

Ο Moody’s αναμένει περιορισμένα οφέλη από τα όποια περαιτέρω μέτρα στήριξης. Το επιλεκτικό «σφίξιμο» από την πλευρά των ρυθμιστικών Αρχών σε ορισμένες πόλεις πρώτης σειράς, όπου σημειώνεται γρήγορη αύξηση των τιμών των κατοικιών, θα μειώσει τη ζήτηση ακινήτων στις πόλεις αυτές, αναφέρει.

Ο οίκος σημειώνει ότι τα μέτρα των ρυθμιστικών Αρχών θα διατηρηθούν πιθανότατα σε γενικές γραμμές υποστηρικτικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα εστιάσει στις πόλεις χαμηλότερης σειράς, όπου τα αποθέματα είναι ακόμη μεγάλα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.