Quantcast
Moody’s: Περιορισμένης αποτελεσματικότητας το QE της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Moody’s: Περιορισμένης αποτελεσματικότητας το QE της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Περιορισμένες θα είναι οι θετικές επιδράσεις του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε ο οίκος Moody’s. Ο διεθνής οίκος επισημαίνει στην έκθεσή του πως το ευρωπαϊκό QE θα έχει θετικό αντίκτυπο για τους εκδότες χρέους στην Ευρωζώνη– αυτό όμως θα είναι ανάλογο της επιτυχίας που θα έχει το πρόγραμμα σε ζητήματα όπως η αύξηση της ανάπτυξης και η αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού.

Υπογραμμίζεται, επίσης, πως:  «η πιστωτική αποτελεσματικότητα του QE θα ποικίλει ανά κλάδο, αλλά σε γενικές γραμμές, θεωρούμε ότι θα είναι περιορισμένη. Αναμένουμε το QE να έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα στην ανάπτυξη και τον πληθωρισμό».

Παράλληλα, σημειώνεται: «Μία περαιτέρω αποδυνάμωση του ευρώ μπορεί να βοηθήσει τους εξαγωγείς της ευρωζώνης και είναι πιθανό να είναι πιο αποτελεσματικό από τους διαφορετικούς διαύλους μέσω των οποίων το QE μπορεί να λειτουργήσει. Ωστόσο, η σχετικά υποτονική παγκόσμια ανάπτυξη είναι πιθανό να περιορίσει τα βραχυπρόθεσμα οφέλη της μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας των τιμών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.