Quantcast
Moody’s: Θετική για το αξιόχρεο της Κίνας η τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες - enikonomia.gr
share

Moody’s: Θετική για το αξιόχρεο της Κίνας η τιτλοποίηση «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Η ανάπτυξη στην Κίνα μίας αγοράς τιτλοποιημένων μη εξυπηρετούμενων δανείων (σ.σ.: μίας αγοράς ομολόγων που βασίζονται στα δάνεια αυτά) είναι θετική για το αξιόχρεό της, επειδή θα προσφέρει πρόσθετα μέσα στις τράπεζες να απαλλαγούν από αυτά, δήλωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

Οι κινεζικές τράπεζες China Merchants Bank και Bank of China ανακοίνωσαν την περασμένη Πέμπτη την πρόθεσή τους για την έκδοση, για πρώτη φορά, τιτλοποιημένων μη εξυπηρετούμενων δανείων στο τέλος Μαΐου. Θα πρόκειται για τις πρώτες τιτλοποιήσεις που θα γίνουν στην Κίνα μετά το 2008.

Η τιτλοποίηση επιτρέπει στις τράπεζες να απαλλαγούν από ένα ευρύ φάσμα μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), από καταναλωτικά έως επιχειρηματικά δάνεια.

Οι υφιστάμενες ρυθμίσεις απαγορεύουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να πωλούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους λιανικής (σ.σ.: καταναλωτικά και στεγαστικά) σε εταιρείες διαχείρισης προβληματικών στοιχείων ενεργητικού, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί για την τιτλοποίηση αυτών των NPLs, σύμφωνα με τον Moody’s.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.