Quantcast
Μοσκοβισί-Τσακαλώτος δημιουργούν «κόκκινο τηλέφωνο» διαχείρισης κρίσεων - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί-Τσακαλώτος δημιουργούν «κόκκινο τηλέφωνο» διαχείρισης κρίσεων

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, ο Επίτροπος Μοσκοβισί και οι υπουργοί Τσακαλώτος και Σταθάκης συναντήθηκαν στο κτίριο Berlaymont σήμερα το απόγευμα.

Η συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να συνεχιστούν οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Επιτρόπου και των υπουργών στην Αθήνα τον Ιούλιο.

Οι δύο πλευρές κατέγραψαν την πρόοδο που σημειώνεται σε σχέση τα ορόσημα και συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία μιας θετικής δυναμικής ενόψει της δεύτερης αναθεώρησης αυτό το φθινόπωρο.

Συμφωνήθηκε, επίσης, ότι η αξιολόγηση θα πρέπει με τη σειρά της να προχωρήσει σε ταχεία ολοκλήρωση, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πριν από το τέλος του έτους για το χρέος και για την εμπλοκή του ΔΝΤ.

Τέλος, για τη διευκόλυνση των στόχων αυτών, συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να εργαστούν από κοινού για την περαιτέρω βελτίωση των μεθόδων εργασίας και για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και proactivity στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων.

Παρομοίως, σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή, στη συνάντηση του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί με τους υπουργούς οικονομίας και οικονομικών (Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη) επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα:

1. Να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Το ίδιο να συμβεί και με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους.

2. Να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» (crisis management) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν. Και αυτό γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης συνεργασίας και πρέπει να αξιοποιηθεί.

3. Και οι δύο πλευρές θεωρούν σημαντικό να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.