Quantcast
Μοσκοβισί: Υπάρχει ανάγκη της τρόικας ίσως με μία νέα μορφή - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Υπάρχει ανάγκη της τρόικας ίσως με μία νέα μορφή

δημοσιεύτηκε:

Την ελπίδα, το σημερινό Eurogroup να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα επιτρέψει την επανέναρξη των συζητήσεων με την Ελλάδα, σε θετική και εποικοδομητική βάση και με σεβασμό προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., προσερχόμενος στη συνεδρίαση του συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για το μέλλον της τρόικας, ο Π. Μοσκοβισί είπε ότι θα υπάρχει πάντα η ανάγκη από την παρουσία των θεσμών που βοήθησαν, ενδεχομένως, ωστόσο, με μια νέα μορφή.

Αναφορικά με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο Επίτροπος τόνισε ότι πρέπει πρώτα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, προσθέτοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί σε μεταγενέστερη φάση.

Ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σχηματιστεί σήμερα κιόλας, γιατί θα επιτρέψει στην Επιτροπή να δουλέψει γρήγορα με τις ελληνικές Αρχές.

Όπως είπε ο Μοσκοβισί, υπάρχουν κοινοί στόχοι της Επιτροπής με την Ελλάδα και η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο πώς θα εκπληρωθούν. «Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της, να μπορέσει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, να μειώσει τις ανισότητες, να πληρώσει τα χρέη της, κάτι που είναι θεμελιώδες», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί.

Ο Μοσκοβισί σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει το δικό της πρόγραμμα και τις δικές της προτεραιότητες.

Έδωσε, πάντως, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος με τις νέες ελληνικές Αρχές.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα εργαστούμε από κοινού για τους ίδιους στόχους, ώστε η Ελλάδα να γίνει ισχυρή, να έχει μια δημιουργική οικονομία που να απαντά στις ανάγκες του λαού της και με προφανή στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος.

Τέλος, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν είχε ακόμα τη χαρά να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα, προσθέτοντας ότι η πόρτα του γραφείου του στην Επιτροπή είναι ανοιχτή.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.