Quantcast
Ν. Ντάραμπος: Πρέπει να βοηθήσουμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Ν. Ντάραμπος: Πρέπει να βοηθήσουμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Πρέπει να είναι κοινό μας συμφέρον να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα δώσουν στη νέα ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να οδηγήσει την Ελλάδα σε έξοδο από την κρίση, τονίζει σε σημερινές του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας του ηγούμενου του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Νόρμπερτ Ντάραμπος.

Προσθέτει δε πως για κάτι τέτοιο απαιτείται διάλογος, τον οποίο προωθεί ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος έδωσε τις σχετικές διαβεβαιώσεις κατά τη διάρκεια των χθεσινών συνομιλιών του, στη Βιέννη, με τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ταυτόχρονα ο κ. Ντάραμπος αντικρούει με δριμύτητα την κριτική που άσκησε στον διάλογο με την Ελλάδα και στην κοινή αναζήτηση λύσεων, το συγκυβερνών στην Αυστρία συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο «ακόμη και με τον νέο αρχηγό του, Ράινχολντ Μιτερλένερ (σ.σ. ο οποίος είναι αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας και Επιστημών στην κυβέρνηση), είναι ένα κόμμα των τραπεζιτών και των εκατομμυριούχων».

«Το Λαϊκό Κόμμα με τις περιφρονητικές του τοποθετήσεις, απέδειξε για μια ακόμη φορά, πως αδιαφορεί τελείως για τους ανθρώπους και για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη», επισημαίνει ο Νόρμπερτ Ντάραμπος. Επίσης, καταγγέλλει τη “διπλοπροσωπία” του Λαϊκού Κόμματος στο θέμα της ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς αυτό «από τη μια σιωπά επίμονα στην αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική του κομματικού του φίλου, Βίκτορ Ορμπάν (σ.σ. πρωθυπουργού της Ουγγαρίας), αλλά εμφανίζεται φοβερά ταραγμένο απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αγωνίζεται για περισσότερη δικαιοσύνη και δημοκρατία».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.