Quantcast
Ναμπιουλίνα: Η Ρωσία πρέπει να επανεξετάσει το πλαίσιο εξαγωγών - enikonomia.gr
share

Ναμπιουλίνα: Η Ρωσία πρέπει να επανεξετάσει το πλαίσιο εξαγωγών

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να επανεξετάσει το πλαίσιο εξαγωγών η Ρωσία αλλά και να καταργήσει τους περισσότερους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων επεσήμανε η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Ελβίρα Ναμπιουλίνα μιλώντας στο ετήσιο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Η Ναμπιουλίνα  δήλωσε ότι ένα «σημαντικό τμήμα» της ρωσικής βιομηχανίας θα πρέπει να αρχίσει να εργάζεται για την εγχώρια αγορά, αντί να βασίζεται στις εξαγωγές για έσοδα. Επίσης ανέφερε ότι  οι περισσότεροι από τους ρωσικούς ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων θα πρέπει να καταργηθούν και ότι δεν θα απαγορεύεται οι Ρώσοι να διατηρούν τους  τραπεζικούς λογαριασμούς σε αμερικανικά δολάρια ή άλλα ξένα νομίσματα.

«Έχουμε μια διαβάθμιση συναλλαγματικών περιορισμών», είπε η Ναμπιουλίνα. «Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να καταργηθούν, τουλάχιστον οι περισσότεροι». Η Ρωσία προχώρησε στην επιβολή αυστηρών ελέγχων στις συναλλαγές σε ξένα νομίσματα ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας.

Η δήλωση Πούτιν

Ρωσία

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα ευημερήσει παρά την επιβολή από τη Δύση των πλέον αυστηρών κυρώσεων στη σύγχρονη Ιστορία αλλά ότι θα πρέπει να αλλάξει ο προσανατολισμός των θεμελίων της ρωσικής οικονομίας του 1,8 τρισ. δολαρίων.

Η Ναμπιουλίνα προειδοποίησε ότι υπάρχουν φόβοι πως η απώλεια πρόσβασης στις τεχνολογίες θα υπονομεύσει τη ρωσική οικονομία. Η ίδια δήλωσε ότι η Μόσχα χρειάζεται να εξετάσει ιδιωτικές πρωτοβουλίες για να εξασφαλίσει τη τεχνολογική ανάπτυξη και να αποφύγει τη διολίσθηση προς μια κατάσταση σοβιετικού τύπου, στην οποία η Ρωσία θα υστερεί έναντι των ανταγωνιστών της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.