Quantcast
Νάλες (Γερμανίδα υπ. Εργασίας): Τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτατου ημερομίσθιου - enikonomia.gr
share

Νάλες (Γερμανίδα υπ. Εργασίας): Τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτατου ημερομίσθιου

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ της αύξησης του κατώτατου ημερομισθίου στη Γερμανία τάχθηκε η υπουργός Εργασίας της χώρας, Αντρέα Νάλες, που ανήκει στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. 

Η απόφαση για το ύψος του κατώτατου μισθού θα ληφθεί τον Ιούνιο του 2016 από μία Επιτροπή, αλλά ήδη είναι ευρύτατος ο διάλογος για το θέμα αυτό.

Με δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Rheinische Post, η Νάλες τόνισε ότι και το κατώτατο ημερομίσθιο πρέπει να ωφεληθεί από την καλή πορεία της γερμανικής οικονομίας.

Τις περασμένες εβδομάδες υπήρξαν προτάσεις για αύξηση του κατώτατου ημερομίσθιου από το ύψος των 8,50 ευρώ. Ο επικεφαλής της εργατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης Ver.di, Φρανκ Μπίρσκε, προανήγγειλε από τον Σεπτέμβριο ότι θα αγωνισθεί για ένα κατώτατο ημερομίσθιο 10 ευρώ.

Από την πλευρά τους, οι εργοδότες είναι αντίθετοι. Είναι πολύ νωρίς, από τα μέσα του 2016 να αποφασισθεί η πρώτη αναπροσαρμογή του κατώτατου ημερομίσθιου, δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας βιοτεχνών ZDH, Καρλ – Σεμπάστιαν Σούλτε.

Η Νάλες χαρακτήρισε τη θέσπιση του κατώτατου ημερομίσθιου ως «τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση των τελευταίων 10ετιών», προσθέτοντας ότι «αντίθετα με τους ισχυρούς φόβους που είχαν εκφρασθεί, δεν υπήρξαν οικονομικές επιπλοκές και απώλειες θέσεων εργασίας».

 

Πηγή: Spiegel OnLine

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.