Quantcast
Νέα κεφάλαια θα αντλήσει η Credit Suisse μέσω της διάθεσης μετοχών - enikonomia.gr
share

Νέα κεφάλαια θα αντλήσει η Credit Suisse μέσω της διάθεσης μετοχών

δημοσιεύτηκε:

Η Credit Suisse ανακοίνωσε σήμερα πλήρη αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της μαζί με τα σχέδιά της για άντληση 6 δισεκ. ελβετικών φράγκων μέσω της διάθεσης μετοχών προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση της τράπεζας και να δώσει στον νέο επικεφαλής της την δύναμη πυρός που χρειάζεται για τις μεταρρυθμίσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος Τιντζάνι Τίαμ, που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από περίπου τέσσερις μήνες, ανακοίνωσε επίσης μια σειρά αλλαγών στα ανώτατα διευθυντικά κλιμάκια καθώς τη δημόσια προσφορά της ελβετικής τραπεζικής μονάδας.

Ο Τίαμ είπε ότι σχεδιάζει να επικεντρωθεί περισσότερο στη διαχείριση των περιουσιών των οικονομικά ισχυρών του πλανήτη, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες τράπεζες και να μειώσει το μέγεθος της επενδυτικής τράπεζας, ενώ θα περικόψει τις ετήσιες δαπάνες κατά 2 δισεκ. ελβετικά φράγκα.

«Η στρατηγική μας είναι στρατηγική ανάπτυξης, μια κερδοφόρα στρατηγική ανάπτυξης», είπε ο Τίαμ σε ανακοίνωση. Η Credit Suisse ανακοίνωσε νωρίτερα ότι τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 24%, σημειώνοντας μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση.

Η τράπεζα θα μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων της στην Ελβετία κατά 1.600 την επόμενη τριετία, καθώς και το προσωπικό της επενδυτικής τράπεζας στο Λονδίνο, είπε ο Τίαμ σε συνέντευξη τύπου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.