Quantcast
Νέα παιχνίδια της Gazprom - Διακόπτει παραδόσεις φυσικού αερίου στη Γερμανία λόγω «ανωτέρας βίας» - enikonomia.gr
share

Νέα παιχνίδια της Gazprom – Διακόπτει παραδόσεις φυσικού αερίου στη Γερμανία λόγω «ανωτέρας βίας»

δημοσιεύτηκε:

Όλο και πιο κοντά στην πλήρη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, δείχνει να πλησιάζει η Ρωσία, καθώς με επιστολή της η Gazprom επικαλείται λόγους ανωτέρας βίας για την μη εκτέλεση παραγγελιών.

Όπως μεταδίδει κατ’ αποκλειστικότητα το πρακτορείο Reuters,η ρωσική εταιρεία Gazprom, η οποία έχει το μονοπώλιο στις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, μέσω αγωγών, σε επιστολή της με ημερομηνία 14 Ιουλίου, αναφέρει ότι η εταιρεία δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της λόγω “εξαιρετικών” συνθηκών, οι οποίες βρίσκονται πέραν του ελέγχου της.

Η επιστολή αναφέρει ότι οι λόγοι ανωτέρας βίας (φράση που μία επιχείρηση επικαλείται όταν πλήττεται από κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει) ισχύουν για παραδόσεις που άρχιζαν μετά τις 14 Ιουλίου. Σύμφωνα με εμπορικές πηγές, η επιστολή αφορούσε παραδόσεις από τον αγωγό Nord Stream 1, που είναι ο κύριος ανεφοδιασμού της Γερμανίας πρώτα και άλλων χωρών. H Gazprom δεν θέλησε να σχολιάσει τα περί της επιστολής.

Ήδη πριν από τη διακοπή της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω του NerdStream 1, και λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είχαν μειωθεί οι παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας. Ο Nord Stream 1 θεωρητικώς είναι ακόμα σε διαδικασία συντήρησης.

(Πηγή Φωτό: Reuters)

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.